Κυριακή 12 Απριλίου 2009

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


ΑΠΟ 8 ΩΣ 16/8/209 ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΜΙΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΙΟ ΧΩΡΙΟ ΑΛΜΥΡΙΔΑ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΑΝΩΓΕΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ !

Οι νομοί Χανίων και Ρεθύμνης είναι από τους πιο όμορφους της Κρήτης, γνωστές οι παλιές πόλεις με τα μικρά σοκάκια, τα παλιά Ενετικά λιμάνια τους, γνωστοί επίσης για τη μοναδική φυσική ομορφιά τους.
Η Αλμυρίδα είναι ένα ψαροχώρι με καταπληκτική παραλία με αμμουδιά, η οποία κάθε χρόνο χαρακτηρίζεται για την καθαρότητα της θάλασσας και της απονέμεται η μπλε σημαία. Βρίσκεται πολύ κοντά στα Χανιά αλλά και σε όλα τα χωριουδάκια που κρατούν το σκήπτρο της παράδοσης!
Τα Ανώγεια βρίσκονται στους πρόποδες του Ψηλορείτη (Ιδαίον Αντρον), λέγεται ότι εκεί έκρυψε η Ηρα τον μικρό Δία για να μην τον σκοτώσει ο Κρόνος (σπήλαιο) και είναι πραγματι εντυπωσιακή η άγρια ομορφιά του χωριού. Είναι από τα ελάχιστα χωριά της Κρήτης που εκφράζουν την παραδοσιακή κοινωνία ακόμα και στον καθημερινό τρόπο ζωής τους. Είναι γεννέτηρα γνωστών προσωπικοτήτων όπως του Νίκου Ξυλούρη, Βασίλη Σκουλά, Νικηφόρου Αεράκη…κ.α. και θα δείτε τους ντόπιους να γλεντούν κυριολεκτικά μέρα – νύχτα, τραγουδώντας μαντινάδες στα σοκάκια του χωριού και στις πλατείες. Δεν κοιμούνται ποτέ!

ΔΙΑΜΟΝΗ:
8-12/8-ΑΛΜΥΡΙΔΑ/ΧΑΝΙΑ, θα μείνουμε στο 4* “ALMYRIDA BEACH RESORT” (www.almyridabeach.com), όπου μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις 3 πισίνες των ξενοδοχείων, το bowling room και τα δωμάτια έχουν A/C, SatTV, ψυγείο, σεσουάρ, μπάνιο,ράδιο αλλά και mini bar & Jacuzzi (εξτρά χρέωση).
12-16/8-ΑΝΩΓΕΙΑ/ΡΕΘΥΜΝΟ, θα μείνουμε στο 3* “MARINA HOTEL” (www.marinahotelanogia.com), το οποίο διαθέτει κουζίνα, ψυγείο και καταπληκτική θέα, θα χρησιμοποιήσουμε όμως και την αίθουσα διδασκαλίας, την ταβέρνα αλλά και όλους τους χώρους του “DELINA HOTEL” (www.delina.gr). Στις 16/8 θα έχουμε την τύχη να συμμετέχουμε σε Κρητικό Γάμο !!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ:
Καθημερινά τα μαθήματα θα είναι από 3 ως 6 ώρες και θα διδάξουν οι: Mαίρη Μαρκάκη, χορούς από την Κρήτη και τα Νησιά, ο Νίκος Ζουρνατζίδης, χορούς του Πόντου και άλλοι χοροδιδάσκαλοι που θα ανακοινωθούν ως το τέλος Απριλίου. Ολοι οι χοροδιδάσκαλοι θα σας ενημερώσουν για την ιστορία και τη λαογραφία της περιοχής που θα εμβαθύνουν, ενώ θα δωθεί ιδιαίτερη έμφαση στα γυναικεία και αντρικά κρητικά «σόλα».

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
Κατά την παραμονή μας στην Αλμυρίδα θα επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο στο Γαβαλοχώρι και ένα βράδυ θα γνωρίσουμε την πόλη των Χανίων. Φεύγοντας για τα Ανώγεια θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο και το Μουσείο με κέρινα ομοιώματα της Κρητικής Ιστορίας «Σφεντόνι» στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου και κατά την παραμονή μας στα Ανώγεια θα επισκεφτούμε το σπήλαιο στο Ιδαίον Αντρον. Κάθε βράδυ θα γλεντάμε είτε σε πανυγήρια,είτε σε εκδηλώσεις με μουσική, χορό και πολύ κρασί!

ΚΟΣΤΟΣ:
880 Ευρώ/άτομο και περιλαμβάνει α. διαμονή 9 νύχτες και δύο γεύματα, β.Μαθήματα χορού, γ.Δύο CD, δ. Μεταφορικά έξοδα από την Αλμυρίδα στα Ανώγεια, ε.Εισιτηριο στο Σπήλαιο «Σφεντόνι»
Συνοδοί που δεν θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα χορού, κόστος 650 Ευρώ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ στα Χανιά και το Ηράκλειο, ΠΛΟΙΑ για/από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Και τα δύο χωριά συνδέονται με λεωφορεία με τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης και τα γύρω χωριά. ΤΑΞΙ μπορεί να σας περιμένει οποιαδήποτε ώρα για να σας φέρει στο ξενοδοχείο ή να μετακινηθείτε κατά τη διάρκεια της μέρας/νύχτας (χρέωση δική σας).
ΚΛΕΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΑΣ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ή ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ !
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΩΣ……την 1η ΙΟΥΝΙΟΥ, το αργότερο!! ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ & ΔΩΜΑΤΙΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
ΜΑΙΡΗ ΜΑΡΚΑΚΗ, τηλ. 6944-330486, email: marymarkaki@windowslive.com